Castellano English
GUIA DOCENT
TREBALL FINAL DE MÀSTER
Coordinació:
Marta Llovera Tomas
Phone: + 34 973 70 29 49
e-mail: marta.llovera@cmb.udl.cat
Any acadèmic 2014-15
GUIA DOCENT: TREBALL FINAL DE MÀSTER 2014-15

Informació general de l'assignatura
DenominacióTREBALL FINAL DE MÀSTER
Codi14708
Semestre d'impartició2
CaràcterObligatori
Nombre de crèdits ECTS28
Crèdits teòrics0
Crèdits pràctics28
CoordinacióMarta Llovera Tomas
Phone: + 34 973 70 29 49
e-mail: marta.llovera@cmb.udl.cat
Horari de tutoria/llocHora a convenir amb la coordinadora per correu electrònic (marta.llovera@cmb.udl.cat)
Lloc: Biomedicina I, 2a planta, despatx b2.13, Rovira Roure 80, 25198 Lleida
Departament/sCiències Mèdiques Bàsiques, Medicina Experimental, Medicina i altres departaments de la UdL io d'altres universitats
ModalitatPresencial
Informació important sobre tractament de dadesConsulteu aquest enllaç per a més informació.
Idioma/es d'imparticióCatalà, castellà o anglès
Grau/MàsterMaster en Investigació Biomèdica
Horari de tutoria/llocHora a convenir amb la coordinadora per correu electrònic (marta.llovera@cmb.udl.cat)
Lloc: Biomedicina I, 2a planta, despatx b2.13, Rovira Roure 80, 25198 Lleida
Professorat del màster o extern en funció del projecte que es triï desenvolupar.
Objectius acadèmics de l'assignatura
Competències


Competències Específiques

  1. Ser capaços de planificar i de realitzar els experiments amb autonomia i de buscar la informació que sigui necessària.
  2. Ser capaços d'utilitzar correctament els aparells de laboratori i les eines informàtiques
  3. adequades per al processament de dades, anàlisi estadística i presentació dels resultats en
  4. forma de gràfics, taules, composició d'imatges i esquemes.
  5. Ser capaços d'interaccionar i col · laborar amb la resta de membres del grup de recerca, aportant els seus coneixements i idees.

Competències Generals

  1. Saber triar i aplicar les diferents metodologies d'anàlisi molecular, bioquímica, cel·lular, genètica i fenotípica per al diagnòstic i estudi de les malalties.
  2. Saber planificar i executar un projecte d'investigació. seguint el mètode científic i la tecnologia apropiada amb alt grau d'iniciativa i compromís.
  3. Capacitat de treball en equip, lideratge i presa de decisions.
  4. Capacitat de pensament crític i creatiu amb el treball propi i el d'altres investigadors
  5. Capacitat de preparar, processar i interpretar els resultats obtinguts amb rigor i aplicant les tecnologies apropiades
  6. Saber orientar la recerca a línies d'interès mèdic i traslacional (diagnòstic i teràpia)
  7. Ser capaços de presentar memòries científiques i articles científics que puguin ser considerats per a la publicació en revistes internacionals

Competències Bàsiques

  1. Posseir i comprendre coneixements que aportin una base o oportunitat de ser originals en el desenvolupament i / o aplicació d'idees, sovint en un context de recerca
  2. Saber aplicar els coneixements adquirits i tenir capacitat de resolució de problemes en entorns nous o poc coneguts dins de contextos més amplis (o multidisciplinaris) relacionats amb la seva àrea d'estudi
  3. Ser capaç d'integrar coneixements i enfrontar-se a la complexitat de formular judicis a partir d'una informació que, sent incompleta o limitada, inclogui reflexions sobre les responsabilitats socials i ètiques vinculades a l'aplicació dels seus coneixements i judicis
  4. Saber comunicar les conclusions-i els coneixements i raons últimes que les sustenten-a públics especialitzats i no especialitzats d'una manera clara i sense ambigüitats.
  5. Posseir les habilitats d'aprenentatge que els permetin continuar estudiant d'una manera que haurà de ser en gran mesura autodirigida o autònoma

Competències Transversals

  1. Tenir una correcta expressió oral i escrita
  2. Dominar una llengua estrangera
  3. Dominar les TIC
  4. Respectar els drets fonamentals d'igualtat entre homes i dones, per a la promoció dels Drets
  5. Humans i dels valors propis d'una cultura de pau i de valors democràtics
Continguts fonamentals de l'assignatura

L'alumne amb el seu director planificaran un projecte que serà realitzat durant el segon quadrimestre del curs, partint d'una hipòtesi de partida, uns objectius i un pla de treball experimental.

L'alumne aprendrà les tècniques necessàries parar a dur a terme el projecte, realitzarà els experiments, analitzarà els resultats i n'extreurà unes conclusions.
En finalitzar la part experimental, l'alumne farà una memòria escrita del treball realitzat i el presentarà públicament davant d'un tribunal constituït per tres professors del màster.

Eixos metodològics de l'assignatura

El procés d'ensenyament-aprenentatge es realitzarà mitjançant les següents activitats:

Pla de desenvolupament de l'assignatura

1. Definició i característiques del Treball Final de Màster

El Treball Final de Màster (TFM) consisteix en la realització d’un treball original de recerca que suposi l’aplicació dels coneixements adquirits al llarg dels estudis de Màster, i evidenciï l’assoliment de les competències específicques, generals i transversals. El TFM pot tractar sobre qualsevol tema que estigui relacionat amb les matèries del Màster, i serà realitzat sota la supervisió d’un professor del màster.

El TFM conclourà amb l’elaboració d’una memòria del treball realitzat i la seva defensa pública davant d’un tribunal nomenat per aquest efecte.

2. Model de memòria

La memòria del TFM ha de tenir el format de memòria científica amb els elements característics següents:

La memòria tindrà una extensió de 30-50 pàgines amb lletra de tamany 12 i interlineat de 1.5.

En la portada s’han de fer constar les següents dades: Títol del TFM, Autor i tutor/s (o bé director/s i tutor, si s’escau), Afiliacions, Vist-i-plau del director del TFM [Nom i signatura del/s director/s], Lloc i data

L’alumne dipositarà 3 exemplars impresos i enquadernats al Coordinador del Màster dins dels terminis establerts. Així mateix dipositarà una còpia en format electrònic a l’Espai Compartit de l'Espai Virtual de l'assignatura Treball Final de Màster (14708)

3. Terminis

Inscripció: La sol·licitud d’inscripció del TFM s’haurà de presentar al Coordinador del Màster abans de la primera setmana de febrer de 2014.

El document de sol·licitud d’inscripció del TFM el podreu descarregar de l’adreça d’internet: http://www.biotecnologiasalut.udl.cat/TFM.html

Dipòsit i defensa: S’han establert dos terminis de defensa del TFM. Els alumnes hauran de comunicar al coordinador del màster abans de finalitzar el mes de juny 2014 dins de quin termini volen fer la defensa del TFM.

Els alumnes que decideixin fer la defensa dins del segon termini, hauran de presentar una carta sol·licitant l’aplaçament del TFM dirigida al coordinador del màster.

1r termini: abans del 25 de juliol 2014: El dipòsit de la memòria s’haurà de realitzar al Coordinador del Màster abans de les 12:00h del 15 de juliol 2013. Qualsevol treball presentat fora d’aquest termini passarà a la convocatòria següent.

2n termini: abans del 24 d’octubre 2014 (prèvia sol·licitud): El dipòsit de la memòria s’haurà de realitzar al Coordinador del Màster abans de les 12:00h de l’13 d’octubre 2014. Qualsevol treball presentat fora d’aquest termini passarà a la convocatòria següent.

La data, hora i lloc de la defensa s’hauran de determinar pel Tribunal avaluador per tal de fer públiques les dades als alumnes, com a mínim set dies abans del dia fixat per a la defensa.

Sistema d'avaluació

Exposició i defensa del TFM

L’exposició oral i pública serà de 15-20 min i el debat amb el tribunal serà d’uns 15-10 min. El temps total per la defensa de cada TFM no pot excedir els 30 min.

Composició del Tribunal

El tribunal que avaluarà el TFM estarà composat per 3 professors del màster:

  1. Dos professors nomenats per la Comissió d'Estudis del Màster que actuaran com a President i Vocal-1.
  2. El professor coordinador del màster que actuarà com a Vocal-2 del Tribunal.

La Comissió d'Estudis del Màster decidirà la composició dels tribunals suplents.

El director del treball haurà d’omplir un informe de valoració de l’alumne el qual serà tramès al coordinador i als altres membres del tribunal, per a que es tingui en compte en l’avaluació final.

 

Qualificació del TFM

Cada membre del tribunal posarà nota a l’alumne, tenint en compte l’informe del director, la memòria escrita, la presentació oral i la discussió amb el tribunal.

La qualificació es farà mitjançant papereta oculta, i les tres paperetes seran dipositades en un sobre el qual serà segellat.

Un cop finalitzada la sessió, la Comissió d’Estudis del Màster obrirà els sobres de qualificació i en base a les qualificacions atorgades emetrà la nota final.

Bibliografia i recursos d'informació

 

 

PDF