Coordinació: | MARÍN SANGUINO, ALBERTO |
Any acadèmic 2023-24 |
Denominació | BIOESTADÍSTICA | ||||||||||||
Codi | 100605 | ||||||||||||
Semestre d'impartició | 2N Q(SEMESTRE) AVALUACIÓ CONTINUADA | ||||||||||||
Caràcter |
| ||||||||||||
Nombre de crèdits assignatura (ECTS) | 6 | ||||||||||||
Tipus d'activitat, crèdits i grups |
| ||||||||||||
Coordinació | MARÍN SANGUINO, ALBERTO | ||||||||||||
Departament/s | CIÈNCIES MÈDIQUES BÀSIQUES | ||||||||||||
Distribució càrrega docent entre la classe presencial i el treball autònom de l'estudiant | Presencial 60
Magistral 30 Pràctica i SEMINARIOS 30 | ||||||||||||
Informació important sobre tractament de dades | Consulteu aquest enllaç per a més informació. | ||||||||||||
Idioma/es d'impartició | Català / Castellà
|
Professor/a (s/es) | Adreça electrònica professor/a (s/es) | Crèdits impartits pel professorat | Horari de tutoria/lloc |
GABAS MASIP, JOEL | joel.gabas@udl.cat | 3 | |
MARÍN SANGUINO, ALBERTO | alberto.marin@udl.cat | 3 | |
RAMOS GARCIA, LUIS ISAAC | 3 | ||
SORRIBAS TELLO, ALBERT | albert.sorribas@udl.cat | 0 |
Per superar la asignatura, l'estudiant ha de conèixer i saber utilitzar els conceptes bàsics del mètode estadístic en relació a problemes d'aplicació propis de l'actividad professional en Nutrició Humana i Dietètica, amb especial atenció a l'avaluació crítica dels resultats d'estudis observacionals i experimentals.
En relació als coneixements, l'estudiant que superi l'assignatura ha de ser capaç de:
A més, l'estudiant que superi l'assignatura ha d'assolir les següents competències:
Competències Específiques
CE3 Coneixer la estadística aplicada a les Ciencies de la Salut
Competències Generales
CG3. Reconèixer les pròpies limitacions i la necessitat de mantenir i actualitzar la competència
professional, prestant especial importància a l'aprenentatge, de manera autònoma i continuada, de nous
coneixements, productes i tècniques en nutrició i alimentació, així com la motivació per la qualitat.
CG5. Conèixer, valorar críticament i saber utilitzar i aplicar les fonts d'informació relacionades
amb nutrició, alimentació, estils de vida i aspectes sanitaris.
Competències básiques
CB1 Que els estudiants hagin demostrat posseir i comprendre coneixements en una àrea d'estudi
que parteix de la base de l'educació secundària general, i se sol trobar a un nivell que, si bé es
recolza en llibres de text avançats, inclou també alguns aspectes que impliquen coneixements
procedents de l'avantguarda del seu camp d'estudi.
CB3 Que els estudiants tinguin la capacitat de reunir i interpretar dades rellevants (normalment
dins la seva àrea d'estudi) per emetre judicis que incloguin una reflexió sobre temes rellevants de
índole social, científica o ètica.
CB5 Que els estudiants hagin desenvolupat aquelles habilitats d'aprenentatge necessàries per
emprendre estudis posteriors amb un alt grau d'autonomia.
Competències Transversals de l´UdL
CT2 Dominar una llengua estrangera
CT3 Dominar les TIC
CT5. Adquirir nocions essencials de el pensament científic.
Per assolir els objectius i les competències atribuides es programaran les següents activitats:
Classes magistrals (CM)
Tenen com a finalitat exposar els continguts i destacar aquells aspectes més importants de la utilització de l'estadística en NHD.
Seminaris (Sem)
El seminaris tenen com a finalitat que els alumnes entenguin millor els conceptes estadístics i es familiaritzin amb les aplicacions de la metodologia estadística. Consisteixen en resoldre exercicis, analitzar dades i interpretar els resultats.
Activitats d'informàtica (Inf)
S'utilitzarà el programa estadístic R i la plataforma R Studio per analitzar dades d'estudis clínics o poblacionals. S'aprofundirà en els conceptes estadístics presentats en les classes magistrals i els seminaris.
Tutoríes (Tut)
Es realitzaran voluntàriament en grups reduïts. Serviran per resoldre dubtes.
Bibliografia bàsica:
Bibliografía complementària:
Materials addicionals: